A kellemes melegek után eljött a lehűlés: hideg széllel és csapadékkal folytatódik a hét, de lesz még nyári meleg, nem is olyan soká!

Sajnos egy időre búcsút kell vennünk a melegtől és a napsütéstől, ráadásul az előrejelzések szerint afrikai eredetű port hoz magával a szél, ami a csapadékkal keveredve sáros esőt eredményez. A szeszélyes áprilisi időjárásról Bartha Sylvia nyilatkozott: elmondta, hiába lehetne kellemes a hőmérséklet, a metsző hideg szél miatt jóval hűvösebbnek érezzük a levegőt.

Hideg szélre, csapadékra és nyári melegre is számíthatunk a hétenForrás: TV2

"Nagyon jó dolgunk volt az elmúlt időszakban az ünnepek alatt, most átmenetileg visszaesik a hőmérséklet. Ma országszerte, legalábbis az ország nagy részén hűvös, borongós és csapadékos idő várható. Jön az eső délnyugat felől – mondta az időjós a Mokkának. – Ebből Északkelet-Magyarország maradhat ki, ott még többórás napsütésre lehet számítani, és ott még akár 20-22 fok is lehet. Mint említettem, ez csak átmeneti, mert holnaptól erősödik a nappali felmelegedés, egyre melegebb napok lesznek, holnap már a nap is ki fog sütni, egy-egy zápor még lehet. Csütörtökön és pénteken visszatér a nyár.  Nyáriasan meleg idő lesz: 26-28 fok is lehet árnyékban. Ez megint csak egy mézesmadzag" – árulta el Sylvia.