Június közepétől ismét felújítás lesz a 4-6-os villamosvonalon

Fotó: Polyak Attila - Origo -
Budapest villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június közepén indul a 4-es és 6-os villamosvonal felújítása Budapesten a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Goldmann György tér (a Petőfi híd budai hídfője) között.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: összesen csaknem két kilométeren újítják fel a vonalat, ezeken a részeken többségében 2010 előtt - van, ahol majdnem húsz éve - végeztek legutóbb nagyfelújítást. Nyáron korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik az elhasználódott sínpályát, így a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek - tették hozzá.

Fotó: Polyak Attila - Origo

A felújítás miatt várhatóan június közepétől nem közlekednek majd a nagykörúti villamosok a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között. A Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között pedig július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka. Az érintett szakaszokon a villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált buszok közlekednek majd, a járatok haladását buszsávok és más forgalomtechnikai intézkedések segítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.