VV Fanni feltételezett gyilkosát, vagyis B. Lászlót kiengedték az előzetesből: házi őrizetbe kerül. 

Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosa, B. László kívánsága teljesült. Korábban azért könyörgött, hogy engedjék haza, most pedig kiengedik az előzetes letartóztatásból. A férfi házi őrizetbe kerül a Fővárosi Törvényszék közleménye szerint. A lakást nem hagyhatja el, és nyomkövetőt kell viselnie.

VV Fanni feltételezett gyilkosa házi őrizetbe kerülForrás: RTL Sajtóklub

Bűnügyi felügyelet alá kerül az a férfi, akit egy valóságshow szereplőjének a megölésével gyanúsítanak. A Budai Központi Kerületi Bíróság végzését 2019. június 12-én a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék megváltoztatta, ugyanis úgy ítélte meg, hogy az arányosság, a fokozatosság és a szükségesség elvének szem előtt tartása mellett a bűnügyi felügyelet az eljárás jelenlegi szakaszában már elegendő, de szükséges eszköz is a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok biztosításához.

A törvényszék előírta azt is, hogy a gyanúsított a határozatban megjelölt lakást csak külön engedéllyel hagyhatja el, és ennek betartását, a gyanúsított mozgását nyomkövető eszközzel kell ellenőrizni.

A törvényszék megállapította, hogy a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, a gyanút alátámasztó bizonyítékok köre a kényszerintézkedés legutóbbi meghosszabbítása óta nem bővült. Figyelemmel azonban a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, a gyanúsított személyi szabadságának korlátozását továbbra is indokoltnak tartja. Bűnügyi felügyelet a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelhető el. Az elsőfokú bíróság végzése a másodfokú bíróság változtatásával 2019. június 12-én véglegessé vált” – idézi a Blikk a közleményt.