Már 17 éve, hogy elhunyt Hofi Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas humorista. Özvegyét, Ildikót ostromolják a férfiak, ám ő nem adja be a derekát. Még mindig úgy él, mintha a férje hazavárná. 

„Tizenhét év alatt számos udvarlóm akadt, már vagy nyolcszor biztosan férjhez mehettem volna, de ezekből soha semmit nem vettem észre. Mindig mondtam, sietek haza Gézához! Sokszor a mai napig úgy lépek be a lakásba, mintha ő várna rám. Olyan elementáris hatással volt rám férfiként, hogy nem tudom elveszíteni” – mesélte a Borsnak Hofi Géza özvegye, Ildikó. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas humorista 2002-ben hunyt el. 

Hofi Gézát imádta a közönségForrás: Fotó: FORTEPAN/RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ ÚJSÁG

Ildikónak fél óra elég volt ahhoz, hogy beleszeressen Hofiba, emlékét azóta is őrzi. „Egy félrement telefonhívásnak köszönhetően ismertem meg. Hofi Géza vagyok, és Kovácsnét keresem. Én hirtelen felvisítottam, aki ismer, az tudja, hogy nálam az nem egy halk pillanat” – árulta el az özvegy. Utána fél órán át beszélgettek egymással. „Meghívott az előadására, hatalmas szervezést igényelt, de elmentem. Elképesztő jelenléttel bírt, és olyan magas volt. Vittem neki virágot, ő pedig meginvitált a bárba, ahol mindössze harminc percre volt szükségem, hogy végletesen beleszeressek” – folytatta Ildikó. 

Azt is elmesélte, hogy Hofi nem igazán ünnepelte a születésnapokat, a névnapokon viszont mindig hatalmas mulatságot rendeztek.