Csak kevesen tudják, hogy a kényszeredett mosolyú férfi, akiből az elmúlt évek legismertebb mémjei születtek, valójában magyar: Arató Andrásnak hívják.

Nagyjából három esztendővel ezelőtt, 70 évesen lett sztár Arató András. A férfi neve sokak számára talán semmit nem mond, ám ha megmutatjuk a fotóját, mindenki tudja, kiről van szó: az elmúlt évek legismertebb mémjei kötődnek hozzá. Kényszeredett mosolya miatt ráragadt egy becenév is: ő Hide The Pain Harold, azaz „Leplezd a fájdalmadat, Harold”.

Arató András most a Blikknek mesélt arról, hogyan fogadta a hirtelen jött sikert és miként éli mindennapjait, immár internetes sztárként.

Soha nem gondoltam, hogy ilyen nagyot tud fordulni velem a világ. Ijesztő és megdöbbentő volt szembesülni azzal, hogy poénfigurává váltam a laptopos fotósorozattal. (...) Úszok, kirándulok és az egyik kedvenc játékomnak, a geocachingnak hódolok. Koordináták alapján kell ládákat megtalálni olyan helyeken, amelyeket érdemes megnézni. Már 150 ládát megtaláltam” – mesélte.

Hide the pain Harold, azaz Arató András az egyik legismertebb mémmé váltForrás: Manchester City FC