Világháborús bombát hatástalanítanak ma a Móricz Zsigmond körtérnél

Forrás: Origo -
bomba Móricz Zsigmond körtér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világháborús bombát hatástalanítanak ma Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél.

A Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel azt közölte: egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba került elő hétfőn a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezés során.
Vasárnap az érintett szervezetek együttműködésével a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátó helyiségeket ürítenek ki és lezárják a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát. Újbuda önkormányzata a honlapján azt írta: az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni. A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként üzemel.

Forrás: Origo

A Budapesti Közlekedési Központ közleményében azt írta: a lezárás idején - várhatóan 9.30-tól - nem jár a 17-es és a 61-es villamos Újbuda-központ és a Budaörsi út között, a 19-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és Kelenföld vasútállomás között, a 41-es és a 47-es villamos Újbuda-központ és a Szent Gellért tér között, az 56A villamos pedig a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér között.
Az érintett buszjáratok - 7-es, 27-es, 114-es, 213-as, 214-es, 133E, 240-es - is a lezárt útszakaszt elkerülve közlekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.