Veseműtétre vár Jurij C., a Viking Sygin balesetet okozó kapitánya

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Viking Sigyn Hableány műtét tragédia Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jurij C., a Viking Sygin ukrán hajóskapitánya megtört, megfáradt emberként érkezett ügyvédje társaságában a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A vád szerint utolérte, majd átgázolt a Hableány sétahajón tavaly májusban, amelynek során 27 ember meghalt, 1 nő pedig eltűnt.

Az ügyész halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetéssel és 35 rendbeli cserbenhagyással vádolta Jurij C.-t, a Hableányt maga alá gyűrő Viking Sigyn kapitányát.
A tárgyaláson kilenc év letöltendő börtönbüntetést, illetve a hajózástól is ugyanennyi ideig tartó eltiltást ajánlottak fel az ukrán kapitánynak,azonban ő nem ismerte el a bűnösségét, inkább tárgyalást szeretne.

Jurijnak viszont veseműtéte lesz március 25-én. A veséin cisztát találtak - írja a Blikk.

Jurij C. veseműtétre vár Fotó: Polyák Attila - Origo

A következő tárgyalás április 30-án várható, amin remélhetőleg már rész tud venni. A per szakértők meghallgatásával folytatódik. A bíróság májusra is kitűzött még egy időpontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.