Fejér és Pest megyei családok csaptak össze abban a tömegverekedésben, amelyben egy ember meghalt csütörtök este Érden - ismertették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján.

A leszámolás következtében egy ember életét vesztette, ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten pedig könnyű sérülést szenvedtek - közölte Latorovszky Gábor megbízott főkapitány-helyettes.

Csütörtök este, nem sokkal negyed kilenc után kaptak bejelentést arról, hogy egy érdi benzinkútnál tömegverekedés tört ki és lövések is eldördültek. A járőrök elhagyott botokat és késeket találtak a benzinkút területén, négy sérülthöz pedig mentőt kellett hívni - mondta.

A benzinkút térfigyelő kameráinak felvételein jól látható, ahogy az egyik férfit elütik tolatás közben, a töltőállomáson tartózkodók pedig riadtan menekülnek a támadó férfiak elől.

A rendőrség 12 óra leforgása alatt azonosította és elfogta az eldurvult vita több résztvevőjét: a rendőrség 12 ember ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egy ellen pedig emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezte a letartóztatásukat.