A férfi szerint nem kártérítést, hanem zár alá helyezési kérelmet nyújtottak be, megcáfolva ezzel a vádlott nővérének állítását.

A feltételezések szerint hentes férje ölte meg a darnózseli asszonyt még 2014-ben, majd a lakásuk alatt található húsfeldolgozó üzemben bedarálta a holttestét. A tárgyalás jelenleg is folyik, a vádlott nővére azt mondja, az áldozat családja kártérítést követel. Ám ezt a nő bátyja tagadja.

„Hogyan is kérhettünk volna, amíg nem állapítják meg a bűnösséget? Zár alá vételt kértünk, vagyis azt indítványozta hat éve az édesanyám jogi képviselője, hogy vegyék zár alá az eljárás végéig N. János ingatlan vagyonát hetvenötmillió forintig terjedő részben. Ezek az ingatlanok részben a megölt húgom vagyonát képezték. Az összeget úgy állapítottuk meg, hogy beleférjen a győri és a mosonmagyaróvári ingatlan által birtokolt felerész, s egyébként nem volt más célunk vele, mint hogy az épp akkor előzetes letartóztatásba helyezett N. János – ha esetleg később bűnösnek mondják ki – ne tudja addig eladni, elajándékozni a vagyont." – mondta a Blikknek Kovács Szilárd, az áldozat testvére.

Megszólalt a meggyilkolt darnózseli nő bátyja.Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Azonban félelmük beigazolódott, a férfi pontosan ezt tette.
„Az aggodalmunk pedig láthatóan jogos volt, hiszen ezt követően pontosan ezt tette a János, ugyanis 2014 őszén az előzetes letartóztatása alatt – szépen elajándékozott mindent a közvetlen hozzátartozói között, így mentve ki a vagyont. Megkérdezem, hogy egy ártatlan ember miért tenne ilyent: ha nem bűnös, mégis mitől tart azután, hogy a bíróság elutasítja a mi zár alá vételi kérelmünket?"

Dr. Gál András sértetti képviselő elmondta, amennyiben megállapítják N. János bűnösségét, akkor hamis tanúzás miatt indítványozzák majd a büntetőeljárás testvére, Csilla ellen.