Kiderült, hol áll most Magyarország az európai koronavírus-fertőzöttségi mezőnyben

Forrás: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)/- -
Operatív Törzs Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecília bejelentette, hazánk a középmezőnyben van a koronavírus-fertőzöttség tekintetében az európai viszonylatban a betegek és az elhunytak számát nézve.

A WHO elemzése alapján besorolták az országokat aszerint, mennyi a koronavírus-fertőzöttek és az elhunytak száma. Magyarország Európán belül a középmezőnybe került, közölte az Operatív Törzs a sajtótájékoztatóján.

A fotó illusztráció. Forrás: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)/-

Müller Cecília hozzátette, a járvány felszálló ágban van világszerte, ez alól hazánk sem kivétel. Jelenleg 1896 beteget ápolnak kórházban, viszont nagyon sokan meggyógyultak. Az antigéntesztek pedig új diagnosztikai lehetőséget jelentenek, és a PCR-tesztekkel azonos a megbízhatóságuk.

Arról is beszélt, most már korlátozás nélkül lehet Magyarországról Ausztriába utazni, hazánk ugyanis pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.