A Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárdot ezúttal újabb vádakkal illették, állítólag amikor elvették a jogosítványát, szerzett egy hamisat helyette. A férfi tagadja a vádakat.

Négy éve vették el a jogosítványát a Dózsa György úton halálos balesetet okozó M. Richárdnak. Ezután feltáró vizsgát tett, de közölték vele, egy hónap után kérhet újabb vizsgaidőpontot.

„Tanácsot kértem az ismerőseimtől, így jött el hozzám a K. Bálint nevű férfi. Együtt visszamentünk a Mozaik utcai vizsgabázisra, odaadtam neki a vizsgadíjat, kihozta a vizsgaidőpontot és a számlát, ami talán 60 ezer forint volt, az ügyintézésért 20 ezret adtam neki"

M. Richárd újabb vádakkal néz szembe.Fotó: Polyák Attila - Origo

 Ám a vádirat szerint M. Richárd tudta a férfiről, hogy hamis okmányokat készít. K Bálint ezután egy barátjával találkozott, aki 600 ezer forint ellenében segített neki mivel ismert egy vezető beosztású rendőrt és volt egy ismerőse is, aki a vizsgaközpontban dolgozott, csakhogy hazudott – írta a Blikk.

M. Richárd rajta keresztül 300 ezer forintot fizetett ki jogosítványa visszaszerzéséért, most azt állítja őt is átverték.

„Emiatt előbb tanúként, később már vádlottként hallgattak ki, mondván: abban a hitben adtam 300 ezer forintot Bálintnak, hogy a jogsim visszaszerzéséhez egy rendőr segítségét veszi igénybe. Ez hazugság. Bálint és a társa engem csaptak be, ami ki is derül a vádiratból. K. Bálint annyira félt tőlem, hogy megpróbált levizsgázni helyettem" – mondta a férfi.

Beismerés esetén M. Richárd 3 év 6 hónap 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kapna, csakhogy nem hajlandó elismerni bűnösségét, ártatlannak vallja magát.