Dózsa György úti gázoló okirathamisítás jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárdot ezúttal újabb vádakkal illették, állítólag amikor elvették a jogosítványát, szerzett egy hamisat helyette. A férfi tagadja a vádakat.

Négy éve vették el a jogosítványát a Dózsa György úton halálos balesetet okozó M. Richárdnak. Ezután feltáró vizsgát tett, de közölték vele, egy hónap után kérhet újabb vizsgaidőpontot.

„Tanácsot kértem az ismerőseimtől, így jött el hozzám a K. Bálint nevű férfi. Együtt visszamentünk a Mozaik utcai vizsgabázisra, odaadtam neki a vizsgadíjat, kihozta a vizsgaidőpontot és a számlát, ami talán 60 ezer forint volt, az ügyintézésért 20 ezret adtam neki"

M. Richárd újabb vádakkal néz szembe. Fotó: Polyák Attila - Origo

Ám a vádirat szerint M. Richárd tudta a férfiről, hogy hamis okmányokat készít. K Bálint ezután egy barátjával találkozott, aki 600 ezer forint ellenében segített neki mivel ismert egy vezető beosztású rendőrt és volt egy ismerőse is, aki a vizsgaközpontban dolgozott, csakhogy hazudott – írta a Blikk.

M. Richárd rajta keresztül 300 ezer forintot fizetett ki jogosítványa visszaszerzéséért, most azt állítja őt is átverték.

„Emiatt előbb tanúként, később már vádlottként hallgattak ki, mondván: abban a hitben adtam 300 ezer forintot Bálintnak, hogy a jogsim visszaszerzéséhez egy rendőr segítségét veszi igénybe. Ez hazugság. Bálint és a társa engem csaptak be, ami ki is derül a vádiratból. K. Bálint annyira félt tőlem, hogy megpróbált levizsgázni helyettem" – mondta a férfi.

Beismerés esetén M. Richárd 3 év 6 hónap 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kapna, csakhogy nem hajlandó elismerni bűnösségét, ártatlannak vallja magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.