Az Operatív Törzs azt kéri mindenkitől, legyünk körültekintőek a karácsonyi bevásárlást illetően. Müller Cecília azt javasolja, ne halasszuk az utolsó pillanatra, hogy ne alakuljon ki hatalmas tömeg.

December közepe felé általában minden évben megindul a roham az üzletekben a karácsonyi ajándékok miatt. Ám idén nagyon körültekintőnek kell lennünk, erre figyelmeztetett az Operatív Törzs a sajtótájékoztatóján.

Ugyan egyelőre még nem tudni, milyen szabályok lesznek érvényben a karácsonyt megelőző időszakban, de Müller Cecília kiemelte, nagy hangsúly van ebben az esetben is az egyéni felelősségen.

Müller Cecília figyelmeztet a karácsonyi bevásárlással kapcsolatban.Forrás: MTVA

Az országos tiszti főorvos arra figyelmeztet, kezdjük el időben a bevásárlást, ne halasszuk az utolsó pillanatra, így talán elkerülhető a plázákban kialakuló szokásos hatalmas tömeg.

Ezen kívül érdemes előre kitalálni, hogy mit szeretnénk venni, és célirányosan vásárolni, hogy minél kevesebb helyet érintsünk. Müller Cecília kiemelte, még mindig sok tünetmentes vírushordozók lehetnek, akik észrevétlenül fertőznek.