Koronavírus: ekkorra várható a második hullám tetőzése

Forrás: Shutterstock -
járvány tetőzés Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília kifejtette, az esetszámokat nézve ugyan még emelkedő szakaszában van a járvány, de reménykeltő, hogy csökken a növekedés dinamikája. Bár továbbra is terheltek a kórházak, az elmúlt néhány napban kevésbé nőtt az ott ápoltak száma.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az országos tisztifőorvos közölte, a napokban levélben keresi meg a nyugdíjasokat, hogy felmérjék a beoltatási hajlandóságot, így tudják biztosítani - ha már lesz - a vakcinák beadásának leghatékonyabb módját. Az érintett korosztály válaszlevében is jelezheti oltási szándékát, illetve azt online is közölheti a hamarosan induló vakcinainfo.gov.hu oldalon – adta hírül az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.