Úgy tűnik, megúszhatja a Dózsa György úti gázoló, aki két ember halálát okozta.

2017-ben történt az a baleset a Dózsa György úton, amiben két ember meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek. M. Richárd a megengedett 50 km/h maximális sebesség helyett 130-140 km/h-val ment, amikor szabálytalanul kifordult elé egy másik autó. A baleset miatti tárgyalás során alálos közúti baleset gondatlan okozásáért, garázdaságért és testi sértésért, elsőfokon négy év fegyházbüntetést szabtak ki M. Richárdra, akinek még hivatali vesztegetés és a járvány miatti korlátozás megszegéséért, valamint kábtószerfogyasztásért is felelnie kell.

M. Richárd, M. Richárd tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, M. Richárd tárgyalás, 2019.09.19.Fotó: Polyák Attila - Origo

 

 

Családja, most megpróbálja gondnokság alá helyezni. Amennyiben ez sikerül, jóval enyhébb ítéletkre számíthat.

Dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni a tetteit, a család szerint emiatt lenne szükség arra, hogy gondnokot rendeljenek ki számára, és már be is adták a bíróságra a szükséges papírokat – mondta a Blikknek egy közeli ismerős.

"Amennyiben ez egy védekezési taktika, az nagyon kétélű fegyver lehet. A gondnokság alá helyezésről ugyanis a polgári perben dönthet a bíróság egy felhasználhatónak ítélt magánszakértői vélemény alapján, de a büntetőeljárásban a bíróság szinte biztosan igazságügyi szakértőt rendel ki a cselekvőképtelenség megállapítására. És ha ez megtörténik, ennek a szakértőnek a véleménye lesz a döntő. Ahhoz, hogy valakinek a büntethetőségét kizárják vagy nyomatékosan enyhítő körülményt vegyenek figyelembe nála a büntetés kiszabásakor, az kell, hogy megállapítsák, hiányzik a belátási képessége, vagyis nem ismeri fel tettei következményeit és nem tud annak megfelelően cselekedni." - mondta a Blikknek dr. Kertész Gusztáv ügyvéd.