Müller Cecília: tanulmányozzák a kínai oltóanyag dokumentációját

Forrás: Shutterstock -
kínai vakcina országos tisztifőorvos Müller Cecília
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei tanulmányozzák a kedden Magyarországra érkezett 550 ezer adag kínai Sinopharm oltóanyag dokumentációját - írja az MTI az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatója nyomán.

Müller Cecília elmondta: később rendelkezésre bocsátják a vakcina alkalmazási előiratát és a betegtájékoztatót is."Igyekszünk, hogy az NNK minél előbb felszabadíthassa, és az oltásra várók rendelkezésére bocsáthassa a védőoltást" - fogalmazott.

Tájékoztatása szerint eddig 348 927 embert oltottak be, közülük 134 824-en már a második védőoltást is megkapták.

Ahogy azt korábban megírtuk, szerdára ismét nagyon megnőtt a frissen beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 94 beteg, akik között egy 26 és egy 39 éves férfi is volt. Ennek kapcsán az operatív törzs mai tájékoztatója további szomorú adatokkal szolgált.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A tisztifőorvos azzal kezdte, hogy a járványügyi adatok alapján megállapítható, hogy a járvány nem enged a szorításából. Müller Cecília szerint a jelenlegi számok alapján sajnos muszáj fenntartani a jelenlegi korlátozó intézkedéseket, majd hozzátette: nem ért egyet azzal, amit más európai országban csinálnak, vagyis azzal, hogy hol szigorítanak, hol enyhítenek. Véleménye szerint a következetesség sokkal célravezetőbb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.