A szervező bizottság közleménye szerint újabb 17 koronavírusost találtak az olimpiai játékok szereplői között, ezzel már 123-ra nőtt az esetek száma.

A hírek szerint az új esetek között egy sportoló, két játékvezető és tizennégy önkéntes kapta el a Covid-19-et. A közleményből nem derült ki, milyen nemzetiségű, és milyen sportolóról van szó, az viszont igen, hogy a fertőzöttek nem az olimpiai faluban laktak.

Christophe Dubi, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság játékokkal foglalkozó ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szervezők figyelni fogják a kirívó szabályszegőket.

"Minden alkalommal, amikor látunk valakit maszk nélkül, a mi kötelességünk, mindannyiunké, hogy azt mondjuk: Vedd fel a maszkot, kérlek. Sajnos az esetek többségében az emberek egyszerűen elfelejtik – mondta egy szombati sajtótájékoztatón. Néhány sportoló nem tartotta be a szabályokat a megnyitó ünnepség alatt, ugyanis jó néhányan nem viseltek maszkot.

A koronavírus miatt igen rendhagyó a tokiói olimpia, ugyanis amellett, hogy rengeteg koronavírusos beteget regisztráltak, és az utolsó pillanatig is benne volt a levegőben, hogy lefújják a nyári olimpiát, most arról érkezett hír, hogy tájfun közelít a helyszín felé.

Már 123-ra nőtt az esetek száma.Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Stanislav Kogiku / picturedesk.com/Stanislav Kogiku

Ez is érdekelhet: ennyit ér egy Tokióban szerzett magyar aranyérem

Egy helyen, minden ami tokiói olimpia
Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a tokiói olimpiával kapcsolatos? Akkor kattints az Origo Sport oldalára, hogy ne maradj le semmiről.