Tokiói olimpia: újabb tizenhét koronavírusos esetet találtak

Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Stanislav Kogiku / picturedesk.com/Stanislav Kogiku -
olimpia 2020 COVID-19 tokiói olimpia olimpia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szervező bizottság közleménye szerint újabb 17 koronavírusost találtak az olimpiai játékok szereplői között, ezzel már 123-ra nőtt az esetek száma.

A hírek szerint az új esetek között egy sportoló, két játékvezető és tizennégy önkéntes kapta el a Covid-19-et. A közleményből nem derült ki, milyen nemzetiségű, és milyen sportolóról van szó, az viszont igen, hogy a fertőzöttek nem az olimpiai faluban laktak.

Christophe Dubi, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság játékokkal foglalkozó ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szervezők figyelni fogják a kirívó szabályszegőket.

A koronavírus miatt igen rendhagyó a tokiói olimpia, ugyanis amellett, hogy rengeteg koronavírusos beteget regisztráltak, és az utolsó pillanatig is benne volt a levegőben, hogy lefújják a nyári olimpiát, most arról érkezett hír, hogy tájfun közelít a helyszín felé.

Már 123-ra nőtt az esetek száma. Forrás: APA-PictureDesk via AFP/Stanislav Kogiku / picturedesk.com/Stanislav Kogiku

Ez is érdekelhet: ennyit ér egy Tokióban szerzett magyar aranyérem

Egy helyen, minden ami tokiói olimpia

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a tokiói olimpiával kapcsolatos? Akkor kattints az Origo Sport oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.