Müller Cecília: Életbe lépett a vörös kód a hőség miatt

Forrás: Shutterstock -
kánikula időjárás Müller Cecília vörös kód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az országos tisztifőorvos hőségriadót rendelt el a tartós kánikula miatt. A következő napokban hatalmas lesz a forróság.

Ismét életbe lépett a vörös kód a hőség miatt. A speciális eljárásrend idején az élet védelme az első.

Az EMMI az országos tisztifőorvos, Müller Cecília által elrendelt hőségriadót figyelembe véve július 27-e 8 órától július 29-e 20 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést.

Szerdán folytatódik az igazi nyaralóidő sok napsütéssel, igen meleg idővel. Csupán elvétve fordul elő csapadék. A délnyugati, estétől pedig az északnyugati szél élénkülhet meg. Berobban a hőség, 32 és 40°C közötti értékeket mérhetünk.

Igazi kánikula várható az elkövetkezendő napokban (illusztráció) Forrás: Shutterstock

Csütörtökön perzselő, szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Eső sehol sem lesz. Rendkívül meleg lesz ismét: 35-36 fok körüli alakul a maximum.

Gyenge marad a légmozgás.

Péntek estig marad a napos, meleg, kiváló strandidő. Estétől aztán északnyugat felől már előfordulhatnak záporok, zivatarok, megerősödik az északnyugati szél is. 32-40 fokos forróság lesz - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.