Szörnyű tragédia érte a jászberényi Pongrácz családot vasárnap. Szombaton érkeztek Fonyódra nyaralni, vasárnap pedig megtörtént a tragédia: a 13 éves Zoltán és a 17 éves Tamás vízbe fulladt.

A két tizenéves fiú felfújható gumimatracokról esett a Balatonba, egy SUP-deszkás fürdőző lett figyelmes a matracokra és az éppen elmerülő 13 éves fiúra. Őt még ki tudták húzni a vízből, de sajnos már nem tudták megmenteni. 17 éves bátyját csak órákkal később találták meg a mély vízben.

A családnak 4 gyermeke van: 20 éves fiuk nem tartott velük a Balatonhoz, 9 éves kislányuk azonban a parton volt édesapjával, amikor a tragédia megtörtént. Őt viselte meg talán legjobban testvérei elvesztése. A hamvasztás előtt még el szeretett volna búcsúzni testvéreitől; a ravatalazóban vett búcsút tőlük.

Egész Jászberényt nagyon megviselte az eset, mivel sokan ismerték és szerették a fiúkat.

Szerethető, jó gyerekek voltak. Tehát csak pozitívumokat tudok mondani"

- mondta a TV2 Tények műsorában egy jászberényi lakos. A család háza előtt van egy emlékhely, ahol sokan leróják a tiszteletüket egy gyertyával vagy egy szál virággal. Az urnákat postán küldik majd a család után, nem lesz temetés, a hamvakat otthon fogják tartani.