Egész Jászberény gyászolja a Balatonba fulladt gyerekeket: "Szerethető, jó gyerekek voltak" - Videó

Forrás: Shutterstock -
videó megfulladt testvérpár hamvasztás Jászberény Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű tragédia érte a jászberényi Pongrácz családot vasárnap. Szombaton érkeztek Fonyódra nyaralni, vasárnap pedig megtörtént a tragédia: a 13 éves Zoltán és a 17 éves Tamás vízbe fulladt.

A két tizenéves fiú felfújható gumimatracokról esett a Balatonba, egy SUP-deszkás fürdőző lett figyelmes a matracokra és az éppen elmerülő 13 éves fiúra. Őt még ki tudták húzni a vízből, de sajnos már nem tudták megmenteni. 17 éves bátyját csak órákkal később találták meg a mély vízben.

A családnak 4 gyermeke van: 20 éves fiuk nem tartott velük a Balatonhoz, 9 éves kislányuk azonban a parton volt édesapjával, amikor a tragédia megtörtént. Őt viselte meg talán legjobban testvérei elvesztése. A hamvasztás előtt még el szeretett volna búcsúzni testvéreitől; a ravatalazóban vett búcsút tőlük.

Egész Jászberényt nagyon megviselte az eset, mivel sokan ismerték és szerették a fiúkat.

- mondta a TV2 Tények műsorában egy jászberényi lakos. A család háza előtt van egy emlékhely, ahol sokan leróják a tiszteletüket egy gyertyával vagy egy szál virággal. Az urnákat postán küldik majd a család után, nem lesz temetés, a hamvakat otthon fogják tartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.