Kiderült, milyen büntetést kapott a 2 éves nevelt fiát halálra verő férfi

Forrás: Shutterstock -
nevelt fia büntetés bíróság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos büntetéssel néz szembe a nevelt gyermekét halálra ütlegelő férfi. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt 2019 nyarán emelt vádat abban a büntetőügyben, amelyben a Fővárosi Törvényszék 2021. május 26-án hirdetett elsőfokú ítéletet.

A férfi 2018. január 24-én, élettársa által felügyeletére bízott kétéves kisfiát egy beazonosítatlanul maradt tárggyal testszerte bántalmazta, neki legalább 47 sérülést okozott, illetve a gyermeket nagy erővel rázta meg.

Az előállt koponyaűri vérzés következtében a gyermek a lakásban eszméletét vesztette, a klinikai halál állapotába került és kórházba szállítása után elhunyt.

Kiderült, milyen büntetést kapott a 2 éves nevelt fiát halálra verő férfi Forrás: Shutterstock

Az eljáró törvényszék a 2018 márciusa óta előzetes fogvatartásban lévő vádlottat a módosított ügyészi indítvány szerint bűnösnek mondta ki, különös kegyetlenséggel, a 14. életévet be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt 18 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat hirdetéskor a vádlott és védője felmentésért, téves jogi minősítés megállapítása miatt, illetve a kiszabott büntetés enyhítése céljából élt fellebbezéssel. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtott másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítélet helybenhagyását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.