Súlyos büntetéssel néz szembe a nevelt gyermekét halálra ütlegelő férfi. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt 2019 nyarán emelt vádat abban a büntetőügyben, amelyben a Fővárosi Törvényszék 2021. május 26-án hirdetett elsőfokú ítéletet.

A férfi 2018. január 24-én, élettársa által felügyeletére bízott kétéves kisfiát egy beazonosítatlanul maradt tárggyal testszerte bántalmazta, neki legalább 47 sérülést okozott, illetve a gyermeket nagy erővel rázta meg. Az előállt koponyaűri vérzés következtében a gyermek a lakásban eszméletét vesztette, a klinikai halál állapotába került és kórházba szállítása után elhunyt.

Kiderült, milyen büntetést kapott a 2 éves nevelt fiát halálra verő férfiForrás: Shutterstock

Az eljáró törvényszék a 2018 márciusa óta előzetes fogvatartásban lévő vádlottat a módosított ügyészi indítvány szerint bűnösnek mondta ki, különös kegyetlenséggel, a 14. életévet be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, amelyért őt 18 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat hirdetéskor a vádlott és védője felmentésért, téves jogi minősítés megállapítása miatt, illetve a kiszabott büntetés enyhítése céljából élt fellebbezéssel. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtott másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítélet helybenhagyását.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ez is érdekelhet: Reagált a gyerekbántalmazási vádakra a Drága örökösök sztárja: minden munkáját elveszítette