Olaszországi gyermekgyilkosság: újabb részleteket közölt a rendőrség a tragédia előzményeiről

Forrás: Shutterstock -
Olaszország olaszországi gyerekgyilkosság gyilkos anya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világot sokkolta az olaszországi gyermekgyilkosság. A magyar anya azért ölte meg hidegvérrel kétéves kisfiát, mert képtelen volt elfogadni, hogy a bíróság ideiglenesen az édesapánál helyezte el Alexet. A rendőrség most újabb részleteket közölt a tragédiát megelőző történésekről. 

Egyre több részlet lát napvilágot arról az anyáról, aki megölte kisfiát Olaszországban. A Police.hu oldalon most a rendőrség újabb közleményt adott ki a tragédia előzményeiről.

"A kisfiú édesapja 2021. szeptember 22-én Budapesten kért rendőri segítséget, mert korábbi élettársa a szeptember 20-án hozott bírói végzés ellenére nem adta át neki közös gyermeküket. A XIII. kerületi rendőrök a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket: ellenőrizték a lakást is, de az anya és a gyermek nem voltak otthon. Azt sem az apa, sem a korábbi élettárs idős édesanyja nem tudta megmondani, hogy hol lehet a nő és a gyermek. A kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekményre ekkor nem merült fel gyanú, tekintettel arra, hogy ezen bűncselekmény megvalósulásának törvényi feltétele, hogy a gyermeket az elhelyezés TARTÓS megváltoztatása céljából viszik el, vagy tartják rejtve.
Az apa szeptember 23-án bejelentést tett a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol megismételte az általa előző nap a helyszínen elmondottakat. Bűncselekmény gyanúja továbbra sem volt megállapítható.
Amikor az apa szeptember 29-én tett feljelentésében elmondta, hogy információi szerint a nő Olaszországba vitte a kisfiút, a XIII. kerületi rendőrkapitányság azonnal elrendelte a büntetőeljárást, nemzeti elfogatóparancsot adtak ki az asszony ellen, egyben felvették a kapcsolatot a gyámhatósággal" - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.