A Tibi atya nevű blog szerzője Kulcsár Edináék gyereknevelési szokásait kritizálta, az ebből kialalkuló háború pedig a bíróságra vezetett. Kulcsár Edináék nyertek. 

A Tibi atya nevű blog szerzője és Kulcsár Edináék között tavaly januárban tört ki háború, miután a blogon megjelent egy kemény kritika. Tibi atya főleg a páros gyereknevelési szokásait kifogásolta, a konfliktus pedig odáig fajult, hogy a bíróság elé került az ügy. "Kikérem magamnak, hogy egy olyan oldal rágalmazzon bármilyen formában, amely tizenéves gyerekeknek hirdeti, hogy a vedelés mennyire menő" - mondta akkor Csuti.

Kulcsár Edina és Csuti nyertek Tibi atya ellenFotó: Csudai Sándor - Origo

Most ügyükben végleges, vagyis másodfokú ítélet született: Kulcsár Edináék nyertek az "atya" ellen. Az oldal üzemeltetőjét bűnösnek találták kétrendbeli becsületsértésben, és egy év időtartamban próbaidőre bocsátották. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye - írja a Blikk.

Elégedett vagyok az ítélettel, örülök, hogy győzött az igazság. De nemcsak az a fontos, hogy nekünk igazságot szolgáltattak, és kicsit talán végre megnyugodhatunk, hanem az is, hogy így bárki látja, igen is van esély küzdeni a becsületsértésekkel szemben. Remélem, akik hasonló helyzetben vannak, erőt merítenek Edina és az én esetemből, és mernek tenni a mocskolódások ellen" - mondta Csuti.

A pár ügyvédje is elégedett. "Elégedett vagyok a döntéssel, hiszen egy véleménynyilvánítás sem mehet át öncélú gyalázkodásba. A bíróság kimondta, hogy ügyfeleim nem minősülnek közszereplőknek, hiszen nem gyakorolnak közügyeket, a blogban megjelentek pedig megvalósították a becsületsértés törvényi tényállását" - mondta Dr. Nagy József.