Itt az igazság a hazánk felé tartó kén-dioxid felhőről: tiszta vizet öntött a pohárba az OMSZ

felhő meteorológia kén-dioxid Országos Meteorológiai Szolgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, hogy rémhír terjed az interneten, miszerint hamarosan egy pusztító kén-dioxid felhő éri el Magyarországot. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy álhír teljed az interneten egy pusztító kén-dioxid felhővel kapcsolatban. A rémhír azt állítja, hogy a La Palma-i vulkánkitörés miatt levegőbe jutott egy hatalmas kén-dioxid felhő, mely szerda reggel érkezik meg Magyarországra.

A rémhír szerzője azt állítja, hogy semmilyen hatóság, és a média sem figyelmeztette az embereket az egészségügyi határértéket várhatóan meghaladó légszennyezésre. Arra figyelmeztet, hogy senki ne menjen a levegőre, tartsa csukva az ablakokat, hiszen a kén-dioxid (SO2) mérgező, színtelen gáz.

Ezt már az Országos Meteorológiai Szolgálat sem hagyhatta figyelmen kívül és egy Facebook-posztban reagált az álhírre:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.