Teljesen leállították Alec Baldwin filmjének forgatását: a tragikus események után egyelőre nem folytatják

Forrás: NurPhoto/Selcuk Acar/NurPhoto/Selcuk Acar -
halál forgatás Alec Baldwin kellékfegyver
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem folytatódik tovább a forgatása a Rust című westernfilmnek, amelynek munkálatai közben Alec Baldwin lelőtte operatőrét. A vizsgálatok végeztéig szünetelnek a felvételek.

A Rust című film producerei egy időre teljesen leállították a forgatást, miután Alec Baldwin felvétel közben lőtte le egy kellékfegyverrel operatőrét. Addig biztosan nem is folytatják, amíg a seriffek ki nem vizsgálják Halyna Hutchins operatőr halálának körülményeit. A produkciós cég egy közleményben tudatta a nyilvánosságot a döntésükről. Ebből az is kiderült, hogy a megsebesített rendező, Joel Souza lábadozik, a produkcó pedig mindenben támogatja őt.

Leszögezték azonban, hogy ez "csak egy szünet, és nem a vég",

vagyis a vizsgálatok befejeztével szeretnék folytatni a munkát.

Alec Baldwin filmjének forgatását ideiglenesen leállították Forrás: NurPhoto/Selcuk Acar/NurPhoto/Selcuk Acar

A tragikus események után petíció indult, amiben felszólították a hollywoodi filmipart arra, hogy ne használjanak éles fegyvereket a forgatásokon.

Alec Baldwin addig azonban komoly jogi procedúrával nézhet szembe, a szakértők szerint akár börtön is várhat rá, hiszen a film főproducereként felelősség terheli, ráadásul megszegte az egyik legfontosabb szabályt, amikor egy emberre fogta a kellékfegyvert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.