Aggasztó: növekszik a szennyvíz víruskoncentrációja, ezekben a városokban a legrosszabb a helyzet

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 szennyvíz koronavírus koronavírus-koncentráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 koncentrációja - írja a Nemzet Népegészségügyi Központ az internetes oldalán.

Az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a szennyvíz SARS-CoV-2 koncentrációja. Tendencia tekintetében emelkedés volt látható Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc, Szekszárd és Szombathely mintáiban. Csökkenés egyedül Nyíregyháza szennyvíz-mintájában volt mérhető, a többi város szennyvize stagnál - írja az NNK honlapján.

Egyértelmű növekedést mutat a szennyvízben mért koronavírus koncentrációja. Forrás: Shutterstock

A vizsgált magyarországi települések egyre nagyobb hányadát jellemzi emelkedett vírus-koncentráció, a települések zöme mérsékelt, Nyíregyházán pedig alacsony koncentráció volt mérhető. Az NNK továbbra is arra kér mindenkit, hogy oltassa be magát, hisz a védőoltás az egyetlen hatékony megoldás a koronavírus ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.