A beteg egészséges lábát amputálta véletlenül az orvos: súlyos következménye lett

Forrás: -- -
műtét orvos kibeszélő magazin amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják a 43 éves sebészt, aki véletlenül a 83 éves beteg egészséges lábát amputálta a sérült helyett.

Súlyos orvosi hiba történt a Freistadt-i kórházban: a 43 éves sebész véletlenül a 82 éves beteg egészséges lábát amputálta. Az orvosnő ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás. A regionális bíróság 2700 eurós (kb. 1 millió forintos) büntetést szabott ki rá. A sebész elismeri, hogy hibázott, de azt tagadja, hogy súlyos gondatlanságot követett volna el. Az ítélet nem jogerős - írja a Kurier.

Hatalmas hibát követett el az orvos: a beteg egészséges lábát amputálta a sérült helyett Forrás: --

Korábbi betegsége miatt az azóta elhunyt beteg mindkét lába súlyosan sérült. A bal oldalon ezért május 18-án comb-amputációt kellett végezni. A műtét előtt azonban az orvos a rossz lábát jelölte meg, amit senki sem vett észre. Mindössze két nappal a műtét után fedezték fel a végzetes hibát, amikor a kötést cserélték. Az idős férfi nem sokkal később meghalt, így már özvegye folytatta a pereskedést a klinika és az orvos ellen, akinek 5000 eurós (kb. 1,8 millió forintos) kártérítést ítéltek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.