Magyar Úszó Szövetség Szilágyi Liliána Szilágyi Zoltán Szilágyi Liliána édesapja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Liliána december végén, közösségi oldalán vallott magánéletéről, és arról, hogy édesapja gyermekkora óta bántalmazta őt és édesanyját, ami végül odáig vezetett, hogy Liliána 2016 óta egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a családfővel. Az ügyben később az apa is megszólalt, valamint a Magyar Úszó Szövetség is vizsgálatot helyezett kilátásba. Szerdán döntik el, munkához lát-e a gyermekvédelmi bizottságuk.

Szilágyi Liliána bántalmazással vádolta meg édesapját, dr. Szilágyi Zoltánt. Az édesapa tagad, és az úszónő húga, Gerda sem igazolta a vádakat.

Szerdán dönthet a Magyar Úszó Szövetség Szilágyi Liliána ügyéről Forrás: Instagram/lilianaszilagyi

Liliána kijelentéseire a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is reagált, és vizsgálatot helyzetett kilátásba. A Bors most megtudta, hogy az elnökség szerdán szavaz arról, munkához lát-e fegyelmi, illetve gyermekvédelmi bizottsága. Valamennyi érintettet meghallgatnák, így kiderülhet, hogy Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e (és ha igen, milyen mértékben) a MÚSZ etikai, fegyelmi, gyermekvédelmi szabályzatát.







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.