Damu Rolandot "oda kell temetniük, ahova mindenki mást". A színész nem kerülhet a művészparcellába. 

Damu Roland december végén vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt. Halálhíre megrázta az embereket, és természetesen a családtagjait is, ám a temetése régi viszályt izzított fel. A rokonok egymással harcolnak azért, ki temesse el Damu Rolandot. Tóth Istvánnak, Damu Roland unokatestvérének az az ötlete támadt, hogy a fiumei úti temető művészparcellájában helyezzék örök nyugalomra a színészt, erre azonban nem kerülhet sor. 

Damu Roland nem nyugodhat a művészparcellábanFotó: Margitay Klára/Life.hu

"Unokabátyámat a fiumei úti temető művészparcellájába akartuk eltemetni édesanyámmal, de a megkeresésünkre a temető tájékoztatott minket arról, hogy a művészparcella betelt, továbbá hogy mi nem tudtuk megszerezni a kötelező hivatalos iratokat. Valószínűleg így oda kell eltemetnünk Rolandot, ahova mindenki mást temetnek. Pedig ő jobbat érdemelne" - mondta a Borsnak István.

"A művészparcella betelt, oda csak úgynevezett rátemetések történ(het)nek. Ha lenne ott hely, akkor is a temetést a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság (NEKB) kell, hogy előzetesen engedélyezze" - tájékoztatott a Fiumei Úti Sírkert sajtóosztálya.