Érettségizők, figyelem! Fontos bejelentést tett az Oktatási Hivatal

Forrás: Shutterstock -
2022 COVID-19 szóbeli érettségi koronavírus érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén tavasszal ismét lesz szóbeli érettségi. Az Oktatási Hivatal elmondta, hogy tavasszal visszaállhat a korábbi vizsgarend. Jelenleg nincs érvényben olyan rendkívüli szabály, amely ennek gátat szabna.

A koronavírus berobbanása óta az érettségizőknek nem kellett szóbeli vizsgát tenniük. Eddig már 12 ezren írták alá azt a petíciót, amelyet egy végzős osztály diákjai indítottak azért, hogy idén se legyenek megtartva a szóbelik. A fiatalok azzal indokolták a petíciót, hogy a tavaly érettségizők ugyanannyi ideig tanultak otthonról, mint azok, akik idén végeznek, de tavaly mégsem voltak szóbeli vizsgák - írja a Blikk.

Forrás: Shutterstock

Az Oktatási Hivatal elmondta, hogy az idei írásbeliken ugyanúgy marad a másfél méteres távolság és a tízfős létszámkorlát termenként, a távolságtartás pedig a szóbeli vizsgákon is érvényes lesz. A maszkviselés kérdését az intézmények dönthetik el.

Kiderült, hogyan változnak az érettségi követelményei a 2023/24-es tanévtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.