Magyarország alatt fedezték fel az elveszett kontinenst

Forrás: https://phys.org/news/2019-10-fossil-trove-life-fast-recovery.html -
Balkanatólia Magyarország elveszett kontinens felfedezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen dolgot fedeztek fel francia, amerikai és török tudósok Magyarország alatt. A szakemberek egy eddig elveszett földrészre bukkantak, amely átjáróként szolgálhatott Európa és Ázsia között.

A nemrég közzétett új tanulmányban a kutatók arról írnak, hogy ez az eddig még fel nem fedezett kontinens járulhatott hozzá ahhoz, hogy az ázsiai emlősök évmilliókkal ezelőtt elérjék Európát, meghódítsák a területet és kiszorítsák a korábban "őshonos", itt élő helyi fajokat.

A Magyarország alatt húzódó Balkanatólia lényegében az eurázsiai kontinens egy eddig ismeretlen darabja.

A kőzeteket vizsgálva fedezték fel az elveszett kontinenst Forrás: https://phys.org/news/2019-10-fossil-trove-life-fast-recovery.html

Egykor Nyugat-Európa és Kelet-Ázsia különálló szárazföldet alkotott, külön élővilággal. Ezek között helyezkedett el Balkanatólia, amely akkor bukkanhatott elő, amikor csökkent a Földön a tengerszint. A földrész ekkor ékelődött be Európa, Afrika és Ázsia közé, lehetővé téve, hogy az ázsiai fajok meghódítsák a kontinensünket – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.