A belga kormány nemrég több reformot is elfogadott. Ezek egyike, hogy a munkavállalók kérhetik, hogy egy héten csak négy napot dolgozhassanak, és ezt csak alapos indokkal utasíthatja el a főnökük. Emellett munkaidőn túl nyugodtan ignorálhatják a munkahelyi telefonokat, semmilyen szankciót nem kapnak miatta.

Nem ismeretlen hazánkban sem a négynapos munkahét fogalma. Több cég is alkalmazza ezt a rövidített munkarendet, és az eddigi tapasztalatok alapján működőképes a koncepció. Az egyik hernádi autószereplő műhely dolgozói már három éve hetente csak négy napot járnak munkába, és a pénteken kezdődő hétvégének eddig csak pozitív hozadéka volt.

A műhely úgy oldotta meg a rövidített munkarendet, hogy megtartotta a heti fix 40 órát és egységesen elosztotta a munkaórákat hétfőtől csütörtökig. Ez azt jelenti, hogy a megszokott nyolc óra helyett naponta két órával többet dolgoznak, de cserébe minden hétvégéjük három napból áll.

Egyes helyeken kimondottan jól működik a négynapos munkahétForrás: MTI/Sóki Tamás

Remek döntés volt, van egy plusz nap szabadidő, bármit el lehet intézni. A cserébe ledolgozott napi plusz két óra nem annyira megterhelő

– mesélte a Blikknek a cég egyik alkalmazottja, aki elmondta, hogy a fizetése nem csökkent, a termelékenység viszont nőtt, ugyanis a dolgozók kipihentek, szívesen és örömmel járnak munkába.

A négynapos munkahét azonban nem működne minden ágazatban, és sokan nem is szívesen dolgoznának napi nyolc óránál többet.