Endrei Judit egészen más családnévvel látta meg a napvilágot, ám amikor televíziózni kezdett, a főnökei megkérték, változtassa meg nevét.

Bár már évek óta nincs képernyőn Endrei Judit, mégis szinte az egész ország ismeri az ikonikus televízióst, akit láthattunk már smink nélkül is. Neve generációknak cseng ismerősen, ám kevesen tudják, hogy az Endrei vezetéknév valójában felvett név.

Endrei Judit a televíziózás miatt változtatta meg a nevétForrás: TV2

"Az eredeti nevem Kurdics Judit, így láttam meg a napvilágot. Mikor a televízióhoz kerültem, még sokkal gyámoltalanabb, szófogadóbb, megfelelni akaróbb lány voltam, így amikor azt mondták, hogy nevet kellene változtatnom, nem ellenkeztem. A Kurdicsot furának találták, javasolták, hogy legyen helyette valami szép, kellemes hangzású vezetéknevem" - mondta a nemrég 13 kilótól megszabadult Endrei Judit, aki sokat hezitált, mire változtassa a nevét.

"Könyvtárba jártam, hosszasan keresgéltem, hogy valami szépet, nekem tetszőt találjak. Akkor már 3-4 éve Szentendrén laktunk, ami nagy váltás volt, hiszen a szüleim révén kerültünk ide az Alföldről. Már akkor is nagyon szerettem ott lakni, nekem Szentendre megadta azt a nyugodt, csendes miliőt, amit a vidék adott, de mégis megvolt a maga lüktetése. Ezért kitaláltam, hogy Szentendrei Judit néven folytatom" – mesélte névadása történetét a televíziós személyiség, akinek beszédtechnika tanára némileg faragott a dolgon. "Azt mondta, hogy ez így túl hosszú. Legyek csak Endrei Judit, én pedig beleegyeztem. Onnantól kezdve mindenki így használta a nevemet. Bár a személyi igazolványomban a mai napig Kurdics-Endrei Judit név áll. Édesapám hamar, 1980-ban halt meg. Szerettem volna a nevét megőrizni, így papíron a mai napig az ő nevét is viselem" – tette hozzá a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak kérdésére válaszolva Endrei Judit.