"El sem tudjuk képzelni, mennyi szenvedést kellett elviselnie" - A romok alatt halt szomjan egy hatéves ukrán kislány

Forrás: MTI/EPA -
halál Ukrajna háború orosz-ukrán konfliktus Orosz-ukrán háború kislány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vadim Bojcsenko Mariupol polgármestere arról nyilatkozott, hogy egy gyermek életét vesztette a városban az orosz támadások miatt bekövetkezett vízhiány miatt.

Nagyon sok szörnyűségen megy most keresztül Ukrajna. Már több mint másfélmillió embernek kellett elmenekülnie a hazájából a háború elől. Félárván maradt gyerekek, aggódó szülők és nagyszülők várják haza családtagjaikat, barátaikat, miközben házaikat porig rombolják.

A hatéves Tánya a romok alatt halt szomjan Mariupolban, miután vizhiány alakult ki a háború miatt a városban. A polgármester így nyilatkozott az esetről:

"Ma nincsenek szavaim. Elfogytak az érzelmeim. Szörnyű bánat érte Mariupolt, újabb gyermek halt meg szülővárosunk blokádja miatt. A halál oka kiszáradás. Az anyja meghalt. Nem tudjuk megmondani, hogy a mi kis erős mariupoli lányunk meddig küzdött az életéért. El sem tudjuk képzelni, mennyi szenvedést kellett elviselnie egy ártatlan gyermeknek. Élete utolsó perceiben egyedül volt, kimerülten, rémülten, szörnyű szomjúságot érezve. Ez csak egy a sok történet közül Mariupolban" - írja a Blikk.

Forrás: MTI/EPA

Az orosz hadsereg már a civilek lakta településeket támadja, a bombázások során pedig rengeteg ártatlan ember veszíti életét. Az éjszaka folyamán több gyerek is meghalt az orosz bombázások során. Az orosz ENSZ-nagykövet bejelentette, hogy moszkvai idő szerint kedden reggel 10 órától beszüntették a harcokat Kijevnél, Csernyihivnél, Szuminál és Mariupolnál, hogy a civil lakosság el tudjon menekülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.