Életfogytiglant kaphat Curtis gyilkossággal vádolt testvére

Forrás: TV2 -
Curtis bátyja Sz. Lajos Katzenbach-gyilkosság vádemelés Katzenbach Imre Curtis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre a Fővárosi Főügyészség Katzenbach Imre meggyilkolásának ügyében. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A vádlottak közül az egyik az ismert rapper, Curtis bátyja: Sz. Lajos a vád szerint egyike volt annak a két végrehajtónak, akik 2009. szeptember 28-án Baranyajenő térségében, egy erdős területen végeztek az egykori vállalkozóval.

Katzenbachot egy előre kiásatott gödör közelébe vitték, ahol a két végrehajtó már várta őket. Az autóból kiszálló sértettet az ott várakozó két férfi rögtön megtámadta, miközben az 51 éves megbízó elhajtott a helyszínről.

Életfogytiglant kaphat Curtis gyilkossággal vádolt testvére Forrás: TV2

A két vádlott közül az egyik lefogta a sértettet, társa pedig súlyosan bántalmazta, aminek következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlottak ezután a sértett holttestét az előre kiásott gödörbe helyezték, és a testet földdel befedték.

Az 51 éves megbízó ellen a Fővárosi Főügyészség egy elkülönített eljárásban már korábban vádat emelt. A Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság az egyik vádlott - a felbujtással vádolt egykori cégvezető - védőjét kizárta a büntetőeljárásból.

Katzenbach földi maradványait 2020. októberében találták meg, tizenegy évvel a gyilkosság után.

Curtis bátyja tavaly tavasz óta van letartóztatásban, eddig háromszor engedték ki és csukták le újból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.