Új célok vezérlik Benedek Miklóst: "Jó érzés, hogy szükség van rám"

Fotó: Polyák Attila - Origo -
újjászületés színész visszavonulás Az imposztor József Attila Színház Benedek Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon nehéz időszakon van túl a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészóriás, ugyanis nemcsak a koronavírus-járvány keserítette meg az életét, hanem meg kellett küzdenie egy feldolgozhatatlan családi tragédiával is.

Benedek Miklós két évvel ezelőtt veszítette el legidősebb fiát, az olimpiai bajnok, vízilabdázó Benedek Tibort. Emellett kollégáihoz hasonlóan ő sem tudott színpadra állni a pandémia alatt és megfordult a fejében, hogy eljött az idő a visszavonulásra. Érkezett azonban egy új felkérés, egy teljesen új színházi munka, amire azonnal igent mondott.

Lubickol új szerepében Benedek Miklós Fotó: Polyák Attila - Origo

A Kossuth-díjas színész játssza a József Attila Színház új bemutatójának, Az imposztornak a főszerepét. Benedek Miklós egy megfáradt, pályája alkonyán lévő nagy színészegyéniséget alakít a színpadon, aki csak azért vállal el egy vendégjátékot, hogy pénzt keressen vele. Már nincsenek színészi ambíciói, ám ahogy elkezdődik a munka, feltámad benne a rég elveszettnek hitt lelkesedés.

– mesélte a Blikknek Benedek, aki most három darabban is játszik szerte Budapesten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.