Nagyon nehéz időszakon van túl a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészóriás, ugyanis nemcsak a koronavírus-járvány keserítette meg az életét, hanem meg kellett küzdenie egy feldolgozhatatlan családi tragédiával is.

Benedek Miklós két évvel ezelőtt veszítette el legidősebb fiát, az olimpiai bajnok, vízilabdázó Benedek Tibort. Emellett kollégáihoz hasonlóan ő sem tudott színpadra állni a pandémia alatt és megfordult a fejében, hogy eljött az idő a visszavonulásra. Érkezett azonban egy új felkérés, egy teljesen új színházi munka, amire azonnal igent mondott.

Lubickol új szerepében Benedek MiklósFotó: Polyák Attila - Origo

A Kossuth-díjas színész játssza a József Attila Színház új bemutatójának, Az imposztornak a főszerepét. Benedek Miklós egy megfáradt, pályája alkonyán lévő nagy színészegyéniséget alakít a színpadon, aki csak azért vállal el egy vendégjátékot, hogy pénzt keressen vele. Már nincsenek színészi ambíciói, ám ahogy elkezdődik a munka, feltámad benne a rég elveszettnek hitt lelkesedés.

Nagyon jó ebben a darabban játszani, sőt, dolgozni is nagyon jó. Karban tart, célt ad a napomnak, tudom, érzem, és bizony jó érzés, hogy szükség van rám, hogy értékes vagyok, értékes a munkám. Egy színész lehetőségei az évek múlásával korlátozottak lesznek, és jó érzés, hogy még számolnak velem, feladatokat kapok

– mesélte a Blikknek Benedek, aki most három darabban is játszik szerte Budapesten.