Azt állítja a lakberendező, hogy Berki Krisztián milliókkal tartozik neki: perre készülnek

per botrány lakberendező Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét bíróság elé állhat Berki Krisztián. Úgy tudni, a celeb nem hajlandó kifizetni egy lakberendező párt, akikkel együtt dolgozott.

A két lakberendező, Anikó és Szabolcs azt a fővárosi lakást alakította át, amely az Édes élet című reality műsorban is látható volt, és amely Berki Krisztián édesapja nevén van. Az információk szerint ennek a lakásnak a felújításáról egyezett meg a médiaceleb a párral, ám pénzt azóta sem kaptak munkájukért.

Úgy tudni, az egyezség úgy szólt, a munkáért cserébe Anikóék 12 vagy 16 hónapig rendelkezhetnek az ingatlannal. Ha viszont ezzel a lehetőséggel nem élnek, minden ledolgozott napért 80 ezer forint munkadíjat számítanak fel. A lakberendezők azonban hoppon maradtak. Se lakás, se pénz, így a bírósághoz fordulnak.

"Korábban laktam a Nánási úton és látásból ismertem Krisztiánt. Elköltöztem, de mivel szerettem a környéket, néztem a hirdetéseket, így bukkantam rá a lakásra, amelyet a felesége, Mazsi hirdetett, havi 180 ezer forintért" – mondta Anikó a Blikknek. Hozzátette, a lakás már legalább egy éve állt üresen, és szinte lakhatatlan állapotban volt. A bútorok töröttek voltak, a hűtőben felejtett élelmiszereket ellepte a penész. Így a pár felajánlotta, hogy felújítják a lakást, az árát pedig lelakják. 2021-ben a szerződést is aláírták.

"Úgy beszéltük meg, én megtervezek mindent, lemenedzselem a folyamatokat, ők pedig fizetik a szükséges anyagköltséget. A megállapodás az volt, hogy a munkánkért cserébe 16 hónapig miénk a lakás, amennyiben szauna kerül a teraszra, akkor egy évig, ha nem jön össze, akkor kettőnk napi munkadíja 80 ezer forint" – mondta Anikó. "Berkiék elképzelése az volt, hogy egy luxus lakást építsünk nekik, olyat, mintha minimum egy ötcsillagos szállodai lakosztály lenne. 15-20 millió forintra saccoltam a felújítás költségét, de Krisztián azt mondta, nincs ennyi pénzük. Mazsi állította, ne aggódjunk, mindenre szerez szponzort, biztosít közösségi médiás, tévés megjelenést nekünk és a közreműködő cégeknek is, amelyektől a kapcsolataim révén kedvezményeket is kapott, ám ezek a megjelenések csak részben valósultak meg."

Berki Krisztián Forrás: Berki Krisztián/Instagram

Anikó elmondta, egy darabig működött a közös munka. Ők elvégezték a tervezési folyamatokat és az anyagok beszerzését, a burkolást, a külső-belső terasz építését, és az alapfestési feladatokat is.

"Egy idő után megjelentek a problémák. Két-három hónapon át nem adtak pénzt az anyagokra, a legkülönbözőbb indokokkal álltak elő. Először hivatkoztak Krisztián bírósági ügyére, majd pihenni mentek, utána pedig arra vártunk, hogy Mazsi pénzt kapjon. Mivel mi viszont nem kaptunk pénzt az anyagokra, nem tudtuk folytatni a munkát sem. Mivel Mazsi már a várandósság végén járt, Krisztián vette át az ügyeket. Hetekig tologatta a találkozónk időpontját és ekkor már éreztük, gáz van. Mivel a megállapodásunk úgy szólt, júniusig befejeződik a felújítás, mi ezzel kalkulálva, felmondtuk az albérletet ahol laktunk. Mivel mindíg csak egy hetet kértek, más munkát nem mertünk vállalni, így nehéz anyagi helyzetbe kerültünk. Az öcsémtől kértünk kölcsön, akinél szintén jött a baba, körülbelül Mazsival egyidőben" – mondta Anikó. "Mikor végre sikerült összeülnünk, azt mondta, eladja a lakást és elválik. Mindezt a kisbaba érkezése előtt nagyjából egy hónappal... Sokkolt minket, hogy ilyet mond és milyen stílusban beszél a feleségéről. Azt mondta, a szomszédjának adja el lakást, mert pénzre van szüksége, de nyugodjunk meg, ki leszünk fizetve. Ekkor már éreztük, hogy át leszünk ejtve..."

Anikó azt mondta, a szomszéd azt állította, előszerződést kötöttek foglalóval, Berki azonban ezt tagadta. Ekkor kérte, hogy számoljanak el, ám a korábbi főpolgármesterjelölt kijelentette, csak kész munkáért fizet.

"Nem akartunk bíróságra menni, a megegyezést szorgalmaztunk, ezért teljesítettük, amiben megállapodtunk, elvégeztünk minden munkát. Utána szerettünk volna elszámolni, átadni a kulcsokat, ám erre sem volt lehetőség, mert Krisztiánék minden találkozót lemondták, s egy idő után eltűntek, nem reagáltak a megkereséseinkre. Korábban Mazsi azt mondta, az ügyvédeink intézzenek mindent, ennek ellenére az új jogi képviselőjüket nem értük utol, és nem is hívott vissza minket" – mondta Anikó, aki mivel az új tulajdonos be is költözött az ingatlanba, kiszámlázta a munkadíjat. "Több millió forintra jött ki a vége, hiszen közel fél évig dolgoztunk nekik, a rendelkezésükre álltunk. Kiállítottuk a számlát, de senki sem vette át, a megkereséseinkre, felszólító levelünkre sem jött válasz. Nagy szükség lett volna a pénzre, hogy vissza tudjuk adni az öcséméknek, ezt elmondtam Berkinek, aki utólag azt állította, megzsaroltam, pedig csak könyörögtem, hogy fizesse ki a munkánkat" – mesélte Anikó, aki átadta a papírokat az ügyvédjének és bíróságra vinné az ügyet. "Utólag már tudjuk, hallgatnunk kellett volna a házban lakókra, akik azt mondták, még sosem látták Krisztiánt fizetni. Mivel nem pénzt kértünk, nem aggódtunk, pedig kellett volna..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.