Úgy tűnik, nem képesek elásni a csatabárdot a brit királyi család tagjai. A botrányhőssé avanzsált Harry herceg és egyre népszerűtlenebb kedvese, Meghan Markle ismét kivívta a britek utálatát.

A hercegi pár évekkel ezelőtt lemondott minden tisztségéről és kiléptek a királyi családból. Harry és Meghan az Egyesült Államokba költöztek, az igazi feketeleves pedig azután következett, hogy kiteregették a szennyest egy tévéinterjúban. Nemcsak a királyi családot, hanem a britek jelentős részét is magukra haragították és a népszerűségük azóta is meredeken zuhan az Egyesült Királyságban.

Forrás: AFP/Angela Weiss

Az önként vállalt száműzetésből most hazatértek, és részt vettek a sérült katonák és veteránok számára rendezett Invictus Games elnevezésű sportverseny megnyitóján. Az eseményen felszólalt Meghan Markle is, aki nagy nyilvánosság előtt mondott beszédében sokak szerint nyíltan megalázta a királynőt. Meghan nem használt semmilyen sértő kifejezést, ám a szakértők szerint burkolt üzenetet fogalmazott meg a 70 éve trónon ülő II. Erzsébetnek.

Köszönjük a szolgálatot, és köszönet minden itt lévő családnak és barátnak, akik támogatták önöket az úton. Mert ez szolgálat, ez odaadás, és ez az Invictus család

– idézi Markle-t a Ripost. A lap a Daily Mail cikkére hivatkozva azt írja, hogy azért sokatmondó ez a néhány szó, mivel két évvel ezelőtt, amikor Harry és felesége kilépett a királyi családból, a bejelentésben a királynő is a szolgálat szót használta.