Megrázó videót tett közzé a népszerű énekesnő. Janicsák Veca a felvételen egy porig égett családi ház romjai között áll és könnyes szemmel kéri a rajongóitól, hogy segítsenek.

Hatalmas volt a pánik április közepén Budakeszin, amikor több családi ház is teljesen leégett. A megsemmisült épületek közt van az Ispán-család otthona is, akik régi ismerősei és jó barátai Janicsák Vecának. Az énekesnő ezért arra kér mindenkit, hogy segítsen a bajba jutott embereknek.

A tüzet szándékos gyújtogatás okozta, Ispánék szomszédjában ugyanis valaki felgyújtotta a lakókocsikat, a lángok pedig továbbterjedtek és több ház is teljesen leégett. A szörnyű esetről a család fiatal tagja, Péter mesélte el a részleteket a Facebookon.

Forrás: TV2

"Az autók közt rohantam Budakeszi főutcáján, mire hazaértem, a nagymamámat pont kihozták az égő épületből, addigra nem csak a tuja égett. Nagymamámat unokaöcsém és barátnőm segítette a lépcsőn az emeletről, de addigra már robbantak be az ablakok körülöttük. Nagymamámnak mindene odalett."

Veca azért is viseli ennyire a szívén az Ispán-család sorsát, mivel nekik köszönheti, hogy nagymamája túlélte az infarktust. Az énekesnő ugyanis egykoron szomszédja volt a most bajba jutott embereknek.

Nyolcéves voltam, egyedül voltam otthon a nagymamámmal, és érzékeltem, hogy nincs jól. Csak feküdt az ágyban, mély levegőket vett. Többször is megkérdeztem, hogy jól van-e, ő próbált nyugtatni, hogy nincs baj, de éreztem, ez valami komolyabb probléma. Ispánéktól kértem akkor segítséget, és nekik köszönhettük, hogy nagyit időben kórházba vittük. Az esetet követően még tíz évig velünk maradt, mert mint kiderült, szívinfarktusa volt. Nekik köszönhettük, hogy akkor életben maradt, ráadásul az esetnél mellettem voltak, vigyáztak rám, tisztességes, rendes emberek, akikre mindig lehetett tényleg számítani

– idézte a Bors Janicskák Veca videóját.

Ha valaki segítene az Ispán-családon, ide kattintva tájékozódhat a részletekről.