Édesanyja nem nyugszik bele Babicsek Bernát halálába: megszólalt a család ügyvédje

Forrás: Jóban Rosszban/Instagram -
halál vizsgálat tűz ügyvéd per Babicsek Bernát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Babicsek Bernát egy tragikus lakástűzben vesztette életét, a gyászoló édesanya perel fia halála miatt. Most megszólalt a család ügyvédje.

2022. január másodikán solymári otthonában füstmérgezésben életét vesztette Babicsek Bernát. Tragédiája az egész országot lesújtotta, később pedig az is kiderült, a férfi házában volt füstérzékelő, és a riasztó meg is szólalt. Bernát édesanyja úgy érzi, hogy fia még élt a füst keletkezésekor, és szeretné kideríteni, hogy megmenthető lett volna-e a az élete. A biztonságtechnikai cég munkatársai a hírek szerint kiérkeztek a helyszínre. A gyászoló édesanya szerint valaki hibázott, ezért viszi perre az ügyet. A Life TV Ébredj velünk! című műsorában beszélt az ügyről a család ügyvédje.

Babicsek Bernát halálát vizsgálják Forrás: Jóban Rosszban/Instagram

"Kiérkezik a biztonsági szolgálat, ahogy kell, megnézi, látja, hogy a szellőzőn jön a füst. Na most hogy ő összekeveri a szellőzőt a kéménnyel, vagy össze lehet-e keverni egyáltalán a kéménnyel, ez kérdés. Látja, hogy onnan jön a füst, nem akarja felébreszteni a Bernátot, és elmegy" - ismertette a család szerint jogilag kifogásolható eseménysorozatot az ügyvéd. Úgy vélik, nem lehet a szellőzőt és a kéményt összetéveszteni, vagyis foglalkozási szabályszegés történhetett.

"Az az álláspontunk, hogy ez egy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés" - mondta. Hozzátette, hogy a rendőrség a segítségnyújtás elmulasztását vizsgálta, az azonban egy szándékos cselekedet lenne; ilyesmi valóban nem történt, nem is feltételeznek szándékosságot. Valaki azonban az ügyvéd szerint hibát követett el, ami Bernát életébe került - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.