Pénteken több helyen még borongós idő és eső várható, vasárnap azonban ragyogó napsütésre van kilátás.

Pénteken a nap első felében a Dunántúlon borongós idő lesz, eső és zápor is kialakul. Napközben egy átmeneti napos szünetet követően kelet felől zivatarok, záporok alakulnak ki. Az északi szél megerősödik, a Dunántúlon és zivatarokban viharossá fokozódik, 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a sok napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak a középső tájakon, ott is elvétve lehet. Erős, nyugaton viharos marad az északi szél, 25-30 fok valószínű.

Vasárnap visszatér a nyár, ragyogó napsütésre van kilátás, csapadék már nem fordul elő. Az északi szél már mérséklődik, de még így is lesznek élénk lökések. A hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Napsütés váltja az esős időjárást.Forrás: shutterstock

Ahogy arról mi is hírt adtunk, hatalmas pusztítást végzett a múlt szombati vihar országszerte. Vas megyében volt, ahol dió nagyságú jég hullott az égből, máshol tetőket bontott meg és fákat döntött ki a szombati vihar: a tűzoltók csaknem száz riasztást kaptak.

A csütörtöki vihar is brutális károkat okozott: a rövid idő alatt lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a tűzoltókat közel 300 helyszínre riasztották.