időjárás-előrejelzés időjárás Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken több helyen még borongós idő és eső várható, vasárnap azonban ragyogó napsütésre van kilátás.

Pénteken a nap első felében a Dunántúlon borongós idő lesz, eső és zápor is kialakul. Napközben egy átmeneti napos szünetet követően kelet felől zivatarok, záporok alakulnak ki. Az északi szél megerősödik, a Dunántúlon és zivatarokban viharossá fokozódik, 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a sok napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak a középső tájakon, ott is elvétve lehet. Erős, nyugaton viharos marad az északi szél, 25-30 fok valószínű.

Vasárnap visszatér a nyár, ragyogó napsütésre van kilátás, csapadék már nem fordul elő. Az északi szél már mérséklődik, de még így is lesznek élénk lökések. A hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Napsütés váltja az esős időjárást. Forrás: shutterstock

Ahogy arról mi is hírt adtunk, hatalmas pusztítást végzett a múlt szombati vihar országszerte. Vas megyében volt, ahol dió nagyságú jég hullott az égből, máshol tetőket bontott meg és fákat döntött ki a szombati vihar: a tűzoltók csaknem száz riasztást kaptak.

A csütörtöki vihar is brutális károkat okozott: a rövid idő alatt lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a tűzoltókat közel 300 helyszínre riasztották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.