Boldizsár Élete Alapítvány Boldizsár ritka betegség Szabó András Csuti Csuti segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ismert üzletember és influenszer arra kéri követőit, hogy aki teheti, segítsen!

Hosszú és szívszorító üzenet jelent meg tegnap Szabó András Csuti közösségi oldalain, amelyben bemutat egy kisgyermeket, akinek az élete múlik azon, hogy megkapja-e a szükséges kezeléseket.

"Boldizsár 9 hónapos, és a világon egyedülálló módon egy PDH X nevű betegségben szenved. A teste a szénhidrátot nem tudja energiává alakítani, így a szervezetben maradt szenhidrát megemeli a tejsavszintet."

– írja posztjában Csuti, aki azért is állhatott az adománygyűjtés élére, mert kétgyermekes apukaként átérzi Boldizsár szüleinek fájdalmát.

Boldizsár életét csak egy speciális génterápia mentheti meg, azonban ez a technológia még olyan új, hogy a magyar kisfiú lehet a világon a második, aki részt venne ebben a projektben. A személyre szabott génterápia azonban elképesztően drága, és sehol sem kapni rá állami támogatást. A szülőknek így maguknak kellene előteremteniük a szükséges 500 millió forintot.

– zárja bejegyzését az influenszer.

Boldizsár megmentésére létrejött egy Facebook-oldal, amelyet ezen a linken találtok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.