Az ismert üzletember és influenszer arra kéri követőit, hogy aki teheti, segítsen!

Hosszú és szívszorító üzenet jelent meg tegnap Szabó András Csuti közösségi oldalain, amelyben bemutat egy kisgyermeket, akinek az élete múlik azon, hogy megkapja-e a szükséges kezeléseket.

"Boldizsár 9 hónapos, és a világon egyedülálló módon egy PDH X nevű betegségben szenved. A teste a szénhidrátot nem tudja energiává alakítani, így a szervezetben maradt szenhidrát megemeli a tejsavszintet."

Ennek a magas tejsavszintnek szövetromboló hatása van. Elsőként az izmokat érinti, aminek következtében vakság, süketség és agyi degeneráció alakul ki, mely a későbbiekben mindenképpen végzetes kimenetelű

– írja posztjában Csuti, aki azért is állhatott az adománygyűjtés élére, mert kétgyermekes apukaként átérzi Boldizsár szüleinek fájdalmát.

Boldizsár életét csak egy speciális génterápia mentheti meg, azonban ez a technológia még olyan új, hogy a magyar kisfiú lehet a világon a második, aki részt venne ebben a projektben. A személyre szabott génterápia azonban elképesztően drága, és sehol sem kapni rá állami támogatást. A szülőknek így maguknak kellene előteremteniük a szükséges 500 millió forintot.

Boldikám szülei mindent elkövettek,hogy megtalálják a megoldást és megtalálták! Most pedig mindent meg fogunk tenni,hogy meglegyen ez a hatalmas összeg! De ehhez segítséget kérünk! Bárki, aki megteheti,hogy akármilyen kis összeggel is tudja támogatni Boldizsár gyógyulását azt arra kérjük, tegye meg. Boldizsár élni akar

– zárja bejegyzését az influenszer.

Boldizsár megmentésére létrejött egy Facebook-oldal, amelyet ezen a linken találtok.