Fordulat Fekete Dávid ügyében: így határozott a Győri Járásbíróság

Forrás: Instagram/Fekete Dávid -
házi őrizet Fekete Dávid börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű énekes, Fekete Dávid a Győri Járási Ügyészség szerint 21 bűncselekményt követett el 2017-től, és összesen 322 millió forintos kárt okozott a sértetteknek. A Győri Járásbíróság a mai napon megszüntette a vádlott letartóztatását.

A százmilliós sikkasztással és csalással vádolt énekes ügye már egy éve húzódik, lecsukatása óta feleségétől is elvált. Fekete Dáviddal szemben halmazati büntetésként 15 év szabadságvesztés is kiszabható, de most kiengedték a börtönből.

A Győri Járásbíróság a mai napon megszüntette a vádlott letartóztatását és egyúttal a letartóztatás fenntartására irányuló ügyészségi indítványt elutasította. Elrendelte az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig a vádlott bűnügyi felügyeletét.

Fekete Dávidot kiengedik a börtönből Forrás: Instagram/Fekete Dávid

A bűnügyi felügyelet keretében magatartási szabályként írta elő a bíróság, hogy a vádlott a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el, magatartási szabályok megtartását a rendőrség a vádlott mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzi.

A bíróság döntése szerint a vádlott esetében a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés alkalmazása továbbra is szükséges, az azzal biztosítani kívánt célok más módon nem érhetők el.

A vádlott terhére rótt legsúlyosabb bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, amely büntetési tétel a halmazatra irányadó szabályok miatt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre emelkedik. A bíróság a szükségesség, arányosság és a fokozatosság elvét szem előtt tartva döntött a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés fenntartásáról és azt állapította meg, hogy a szökés és bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, ezek azonban nem olyan közvetlenek és reálisak, mint a letartóztatás elrendelésekor, emellett számos körülmény szól a legsúlyosabb személyi szabadságot elvonó kényszerintézkedés fenntartása ellen. A vádlott személyi körülményei rendeződni látszanak, családi kötődése, kiskorú gyermekei iránti érzelmei a szökés, elrejtőzés veszélye ellen hat. Lakhatása és megélhetése biztosítottnak látszik, emellett a bűnismétlés veszélye is csökken. A bíróság álláspontja szerint a szökés és bűnismétlés lehetőségének megakadályozása a bűnügyi felügyelet elrendelésével is elérhető, a bíróság által előírt magatartási szabályok ellenőrzése mellett - írja a Győri Járásbíróság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.