Az eset szilveszterkor, éjfél után történt. A férfi hirtelen haragra gerjedt és fojtogatni, ütni kezdte a párját.

Benjamin Rumfitt és Faye Matthews 5 éve voltak egy pár, a nő elmondása szerint a karácsonyi-szilveszteri időszak mindig nagyon különleges volt számukra, mert karácsonykor volt az első randevújuk, a nő kislánya pedig szilveszterkor született. Bár a kapcsolatuk jól indult, 2021 végére a férfi egyre feszültebb volt, a pár problémákkal küzdött.

2021 karácsonyát a pár és Faye két gyermeke még együtt ünnepelte, szilveszter napján még megünnepelték a kislány születésnapját is, aztán az éjszakát a kicsik a nagyszüleiknél töltötték, így a pár kettesben maradt. A férfi néhány perccel éjfél után vesztette el a fejét. 

„Tudom, hogy ha elválunk, nagyon gyorsan találsz majd mást" - mondta dühösen Faye-nek Benjamin, amit a nő próbált hárítani, de a férfi ekkor azt mondta neki, hogy a halálát kívánja

Faye Matthews így számolt be az eseményekről: 

„Nagyon közel volt hozzám a kanapén, és hallottam, hogy a légzése egyre hangosabb és hangosabb. Átkarolta a nyakam, és egyre erősebben szorítani kezdett. Nem kaptam levegőt.  Lerántott a földre és újra és újra az arcomba ütött. Fulladoztam, és éreztem a vér ízét a számban. Azt hittem, meg fog ölni. Tízszer megütött, én könyörögtem neki, hogy hagyja abba. Könyörögtem neki, hadd lássam újra a gyerekeimet. Erre megállt egy pillanatra, én pedig megragadtam a lehetőséget, és kiszaladtam a házból. Segítségért kiabáltam a kertben, de utánam jött, és újra megtámadott. A hüvelykujját a szemembe nyomta, a fájdalom szörnyű volt."

Ekkor Benjamin Rumfitt anyja felhívta Faye-t, aki bár a fél arcát nem érezte és a szemét sem tudta kinyitni, rányomott a kijelzőre, ezzel felvette a telefont. A férfi anyja hallva, mi történik, kihívta a rendőrséget. A férfit letartóztatták, a nőt, akinek több műtétre is szüksége volt, kórházba szállították. 

Benjamin Rumfitt 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott - írtja a The Sun