Fordulat az olaszországi gyerekgyilkosság ügyében: döntött az elmeorvosi bizottság

Forrás: Shutterstock -
B. Katalin Olaszország büntethetőség büntetés gyerekgyilkosság beszámíthatóság elmeorvosi vizsgálat olaszországi gyerekgyilkosság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly ősszel emberek ezreit sokkolta a hír, hogy egy magyar anya Olaszországba szökött a kisfiával, majd ott több késszúrással végzett a gyermekkel. A fiú holttestét végül az egyik élelmiszerbolt kasszájának futószalagjára tette és így próbált meg segítséget kérni.

A gyerekgyilkossággal gyanúsított B. Katalin azután vitte magával külföldre a kisfiát, Alexet, hogy a magyar bíróság számára kedvezőtlen döntést hozott a felügyelet kérdésében. A nőt a helyszínen elfogta a rendőrség és hónapok óta rácsok mögött őrzik az egykoron pornószínésznőként is ismert Katalint, akit egy időben öngyilkos gondolatok is gyötörtek a börtönben.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az első vizsgálatok során megállapították, hogy Katalin nem volt beszámítható állapotban a gyilkosság elkövetésekor, ám ebbe az ítéletbe nem nyugodott bele a kis Alex édesapja. Az elmeorvosi szakvélemény ugyanis azt jelentette volna, hogy a nő megúszhatja a börtönt. A férfi ügyvédjével kérvényezte, hogy egy szakértői bizottság is vizsgálja meg Katalin elmeállapotát.

A bizottság kiemelten foglalkozott azzal a ténnyel, hogy az anya korábban többször is fenyegetőzött a gyermek megölésével. Az újbóli vizsgálatokat követően arra a megállapítása jutottak, hogy Katalin veszélyes a társadalomra és a gyilkosság pillanatában tisztában volt a tettével. Az új fejlemények tükrében a gyerekgyilkos nő akár élefogytiglani börtönbüntetést is kaphat – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.