Korunk egyik legdinamikusabban fejlődő közösségi médiás applikációja a TikTok, melyen gigantikus mennyiségű videós tartalom érhető el. Ezek közül sok pusztán szórakoztató, de találunk hasznos és edukatív kisfilmeket, valamint hihetetlen dolgokat is. Ez utóbbiak táborát erősítik az úgynevezett időutazók.

A TikTokon több állítólagos időutazó és terjeszti jóslatait, melyek közül eddigi tudásunk szerint még egy sem vált valóra. A többszáz évvel későbbről érkező ismeretlenek ezen a platformon keresztül figyelmeztetik és riogatják az embereket a legkülönfélébb katasztrófákkal. Egyikük, a timevoyaging nevet viselő felhasználó július végén azt állította, hogy év végén néhány ember szuperképességekre tesz majd szert.

Ez a felhasználó most újabb vad állítással sokkolta követőit. Az illető arról posztolt, hogy napokon belül meg fogjuk tudni, pontosan milyen élet is vár ránk a halál után – írja a Bors. A lap idézi a videót, melyben az "időutazó" arról ír, hogy augusztusban feltámad majd egy szívbetegségben elhunyt férfi, aki tételesen beszámol majd arról, hogy mit látott a túlvilágon.