spórolás tippek rezsicsökkentés gáz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azokban a lakásokban is lehet spórolni a gázon, ahol még régi fűtőberendezések vannak és a lakók az elmúlt években nem a hatásfok-maximalizálást tekintették a legfontosabbnak.

A meglévő berendezéseink optimális használatával is azonnali megtakarítást tudunk elérni, de ehhez a berögzült rossz szokásainkon kell elsőként változtatni. A leggyorsabb, amit mindenki megtehet, hogy a fűtési időszakban több időzónára osztja a napot és ott külön hőfokokat állít be - mondja a Borsnak Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke.

5 tipp, amellyel könnyen spórolhatsz a gázon Forrás: Shutterstock

Íme 5 tipp, amely segít a gázfogyasztáson spórolni.

  1. Amennyiben nem rendelkezünk kondenzációs gázkészülékkel, itt az ideje bruházni rá, még a fűtési szezon előtt!
  2. Ha házépítésben, felújításban vagy lakásvásárlásban gondolkodik most valaki, akkor csak hőszivattyús rendszereket ajánlják a szakemberek, amivel a hűtést és fűtést is meg tudjuk valósítani.
  3. Az a legolcsóbb energia, amit nem használunk el, ezért télen öltözzünk melegebben, használjunk energiatakarékos fogyasztókat, ne forró vízzel töltsük tele a kádat és ne zuhanyozzunk fél óráig!
  4. A gázkészülékeken végeztessük el a szükséges karbantartást a fűtési idény előtt. Egy koszos, eldugult készülék nemcsak energiapazarló, de akár életveszélyes is lehet!
  5. Szigeteljünk, cseréljünk nyílászárókat, tegyünk fel hőszigetelést, hogy a megspórolt energiát megtartsuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.