Megszólalt a rendőrnő, aki elsőként ért Diána hercegné autóbalesetéhez

Forrás: Getty Images, AFP -
Diána hercegné királyi család baleset Diána walesi hercegné évforduló autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén augusztus 31-én lesz 25 éve, hogy a hírhedt párizsi autóbalesetben életét veszítette a legendás angol hercegné, Diána. Sokan úgy vélik, nem véletlenül történt a végzetes karambol, és a rejtély mai napig lázban tartja a királyi családért rajongó briteket.

A királyi családról évente több tévésorozat, dokumentumfilm és film is készül, nem beszélve a könyvekről, melyek sorban kerülnek a boltok polcaira. Az egyik legújabb széria múlt vasárnap debütált a brit Channel 4 csatornán, mely négy részben mutatja be a végzetes baleset részleteit, és a francia rendőrség által végzett nyomozómunkát.

Forrás: Getty Images, AFP

Ebben a dokumentumsorozatban kapott szerepet Martine Monteil rendőrfőnök, aki nemcsak a baleset kapcsán indított nyomozást vezette, de állítása szerint ő volt az első, aki a helyszínre ért. Diána 1997. augusztus 31-én szenvedett halálos autóbalesetet, a kocsiban pedig ott ült vele párja, Dodi Fayed és Henri Paul sofőr is.

Monteil, mint elmondta, megszállottan kutatta a bizonyítékokat, és csapatával elsőként rögzítették a féknyomokat, egy másik autó lámpájából származó piros üvegdarabot, valamint Martine találta meg a hercegné gyöngyékszerének néhány darabját – írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.