Videón a mentés: így találtak rá a Sas-hegyen eltűnt kétéves kisfiúra

Sas-hegy kisfiú videó eltűnt mentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kisfiú a szüleivel és a család barátaival kirándult a hétvégén, ám egy pillanat alatt nyoma veszett. Hiába szólongatták, nem jött elő, a rémült rokonok pedig azonnal riasztották a hegyimentőket.

Szombaton kora este futott be a hívás a cseh mentőszolgálathoz, hogy nyoma veszett egy kétéves fiúnak a Sas-hegyen. A szakemberek rekordgyorsasággal megérkeztek a helyszínre, a mentésbe pedig bekapcsolódott a rendőrség, valamint több hivatásos és önkéntes tűzoltó is.

Az egyenruhások minden eszközt bevetettek, hogy megtalálják a kisfiút. A területet fentről egy helikopterből és az arra felszerelt hőkamerával pásztázták, így sikerült kiszúrniuk a fák között bolyongó alakot. A mentésről videó is készült, így látható, amikor megpillantják a gyermeket, és a helikopter személyzete instruálja a lenti mentőegységet.

A kisfiút közel százan keresték és nem egészen másfél óra alatt megtalálták – számolt be az esetről a parameter.sk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.