Berki Krisztián idén májusban vesztette életét. A tragikusan fiatalon elhunyt médiasztárról karrierje során számtalan videó készült, és mint tudjuk, ha valami egyszer felkerül az internetre, az ott is marad.

A médiasztár videói azonban nemrég vírusként kezdtek terjedni a népszerű közösségi médiás platformonok, elsősorban a TikTokon. Berki Krisztián egykori szórakoztató videóit, melyeken a néhai sportoló és celebritás látható, hozzá nem köthető profilok és felhasználók töltik fel és osztják meg.

@berkimazsi

,,Akkor is nyomjuk ha fonnyad a bőr”

♬ A csúcson túl - Majka & CURTIS & Nika

A Bors megkereste Csutit, aki nemcsak tévéműsorok szereplője, hanem médiaspecialista is, hogy kikérjék a véleményét az ügyben:

"Ez inkább morális kérdés, hiszen ki az, aki egy halott ember videóit lopja el és teszi közzé a sajátján? Persze az is kérdés, hogy milyen célból teszi mindezt? Egy biztos, manapság még nem tökéletes a szabályozás, de egy nyilvános-üzleti oldalon megosztott tartalom bárki számára elérhető" – kezdte Csuti.

Nem szép dolog egy halott ember videóival követőket gyűjteni, de ha a TikTok algoritmusa úgy érzékeli, hogy ez a tartalom népszerű a felhasználók körében, bizony a jövőben is láthatunk még hasonló tartalmakat.