Hosszan tartó betegség után elhunyt a Forma-1 legendája: gyászol a Ferrari csapata

Forrás: Shutterstock -
gyászhír Forma-1 F1 Patrick Tambay Formula-1 Ferrari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
73 éves korában elhunyt Patrick Tambay francia autóversenyző, kétszeres Forma-1-es nagydíjgyőztes.

A francia pilóta, Tambay majdnem egy évtizedes karrierje során több csapatnál is versenyzett: vezetett a Renault, a Surtees és a McLaren színeiben is, de legnagyobb sikereit a Ferrarival érte el. Az olasz alakulattal szerezte két futamgyőzelmét. Az egyiket az 1982-es Német Nagydíjon, a másikat a rá következő évben, Imolában aratta.

Patrick Tambay teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy a Ferrari '82-ben és '83-ban is megszerezze a legjobb csapatnak járó trófeát. Visszavonulása után sem távolodott el a száguldó cirkusztól és sokáig kommentátorként dolgozott a francia televíziónál.

Hosszú ideje küzdött már a Parkinson-kórral, ami végül a halálát okozta. A Ferrari egykori csapatkapitánya, a Forma-1 jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali is megemlékezett a nyolcvanas évek legendás versenyzőjéről:

– idézte a szakembert a Forma-1 hivatalos honlapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.