Jelenleg is kórházban ápolják Gerendás Pétert, aki a napokban súlyosan megsérült.

A Liszt Ferenc-díjas zeneszerző és szövegíró az Égigérő muzsika című mesekoncerten lépett a közönség elé a hétvégén. Gerendás Péter nemcsak zenészként, hanem színészként is megmutathatta tehetségét, azonban ideje korán ki kellett szállnia a produkcióból. Két előadás között ugyanis baleset érte, több métert zuhant és eltörte a kulcscsontját.

Gerendás kénytelen volt lemondani minden további, decemberi fellépését is, ugyanis kórházban van – vette észre a Ripost.

Nem akarom még elkiabálni, de óriási szerencsém volt. A mentősök a törött gerinc protokoll alapján jártak el. A kórházban rögtön a lábaimat nézték, de sem a gerincem sem a lábaim nem törtek el. Csak a kulcscsontom. Vállamon a fájdalom

– írja Facebook-posztjában Gerendás Péter.

Gerendás PéterForrás: Facebook/Gerendás Péter

"Nem akarok misztikus húrokat pengetni, de velem zuhant az a spanyolgitárom amit még 1982-ben első feleségemmel, Katival vettünk a készítőnél Madridban. Azóta ez a gitár állandó az életemben. Többen megvásárolták volna, de én nem adtam el. A sérüléseiből ítélve (ripityára törött) valószínüleg ráeshettem, így megmenthetett engem sok mindentől."

Fényképet most nem posztolok, nem akarom elrontani a napotokat. De mindenesetre a fejemen lévő színvilág a napsütés és az eső keverékéből létrejött égi tüneményhez hasonlítható. Egyelőre szépségversenyen sem indulok, de sajnos le kell mondanom a decemberi fellépéseimet

– zárja bejegyzését a zenész.